Hem > Våra Hästar > Avelsston > Aniara

Aniara (23)
Kön Sto
Född: 2003
Mankhöjd: 164cm (som 3-åring)
e: Akribori 1053
u: Astrea (23)
Hela stamtavlan: http://www.allbreedpedigree.com/aniara23

Aniara köptes in som föl från Jenny Karlsson i Örkelljunga, Jenny har fött upp ett flertal framgångsrika hästar bl.a. Winnie, e Björsells Briar 899, som gick svår dressyr med Minna Telde.

Aniara är ett mkt elegant sto med trevliga gångarter och ett bra temperament. Hon är reds in på hösten som 2,5-åring och utbildades sedan vidare på våren som 3-åring av Mikael Pettersson, DressyrHoppet.

Hon visades på 3-årstest på Vretaskolan i maj 2006 och fick klass 1 som dressyrhäst med 9 för sin fina typ.

Efter 3-årstestet seminerades hon med Metall 1070 och fick sonen Maximus af Ekeby som 4-åring. Efter mammaledigheten sattes hon igång igen till jul som fyraåring. Ston som fölat som 4-åringar har ett "bonusår" i årgångschampionaten. Som 5-åring gick hon kval till 4-årschapionatet i dressyr med 60,4%. Hon fick beröm för sina fina grundgångarter och goda balans samt sin trevliga modell.

Tyvärr fick hon en chipfraktur i högerbakkota som opererades bort på Strömsholm i januari 2009. Därför försvann hela 6-årssäsongen.

Aniara står i träning hos Mariah Enocsson-Pålebo som även är delägare i henne och tävlas av duktiga juniorryttaren Mathilda Larsson. De tävlar idag regional LA, målet för våren/sommaren 2011 är debut i MSV C.

Aniaras pappa är holsteinerhingsten Akribori 1053, e Acord II - Lavall I, han är linjeavlad på båda de tyska avelsmatadorerna Calypso I och Landgraf I. Han vann sitt tyska 100-dagars prov och fick goda vitsord när han gick sitt svenska bruksprov 2002. Han har i Sverige lämnat flera fölchampionatsvinnare och diplomavkommor i både gångarter och hoppning vid 3-årstesterna. De har även visat framfötterna på tävlingsbanan.

Aniara är Astreas tredje avkomma, de två första är som Astrea uppfödda hos Olle Olsson i Tvååker. Astrea har hittills fått 8 avkommor och är A-premierad, hon har lämnat diplomavkommor i både hoppning och gångarter. Astrea är första avkomman till Ayla (23) 22464. Ayla är elitpremierad och bland hennes avkommor kan nämnas Cliton, e Cortez, svårhoppning, Cardinal, e Cardento, unghäst VM i hoppning 2005, Aylence T, e Oramé, finalist i Kungakannan 2006.

Morfar Edinburg 864 var en rysk trakenerhingst e Elever - Dokhodxx. Han tävlade svår dresyr med Kyra Kyrklund. Mormorsfar Maraton 600 är elitpremierad, han har lämnat ett antal godkända söner och avkommor i svårklass i samtliga disepliner.

Avkommor

Maximus af Ekeby   hingst f 26/5-07, e Metall 1070
Följ oss på Facebook