Hem > Våra Hästar > Avelsston > Cittadella

Cittadella
Kön: Sto
Född: 2006
Mankhöjd:
e: Rotspon 33131011
u: Chinellaxx 24790
Hela stamtavlan: http://www.allbreedpedigree.com/cittadella4

Cittadella är född här på stuteriet den 15 maj 2006, hon är Chinellas tredje avkomma, den andra som är född hos oss. Cittadella är kvar på gården för att ta över sin mammas plats i avelsboxen.

Cittadella är en ädel och elegant unghäst, hon har tre rörliga gångarter med god mekanik. Hon har, som alla Chinellas avkommor, ett otroligt trevligt och lättsamt temperament.

Cittadella reds in på hösten som 2,5-åring därefter blev det vintervila innan hon sattes igång på våren inför 3-årstestet. Hon har hittills varit mycket lätt att jobba med "bara att sitta upp och rida".

På 3-årstestet fick hon 887 777 på gångarterna och 55 i hoppningen samt godkänt ridprov med goda vitsord från ridprovsdommaren. Hon blev lite för pigg under lösgaloppen och brände lite väl mkt energi där och var lite för spänd för att visa sin riktigt fina skritt, så poängen avspelgade bra hur hon visade sig. Hon ser helt klart bättre ut under ryttare än "i snöre" och det är bra ridhästar som är avelsmålet. Stort tack till Desireé Åsroth som hjälpt oss träna och visa henne!

Hon fick sin första avkomma Ferentino af Ekeby e Firenze 1174, e Florestan-Donerhall, som 4-åring i maj 2010. Han belönades med klass 1 på fölmönstringen 788 798, 47p. Hon är nu dräktig med Firenze igen.

Namnet Cittadella kommer från en Italiensk stad utanför Venedig.

När vi skulle välja hingst åt Chinella den här gången föll valet på Flyinge och Celles Rotspon 95097, eftersom vi var så nöjda med Romance valde vi att gå vidare på R-linjen. Rotspon imponerade på oss med sin utstrålning och sitt fina temperament när vi var i Tyskland och besökte Celles stora hingstparad.

Rotspon är en av legenden Rubinstiens mest framgångsrika söner. Han har redan lämnat stort antal godkända hingstar. Bruksprovsvinnaren i Sverige 2006 Rosevelt 1110 är e Rotspon. Han har också väldigt hög procent diplomavkommor vid treårstesterna. Morfar är en annan legend, Argentan som är far till Argentinus, enligt World Breedings ranking den näst bästa hopphästförärvaren i världen. Som mormors far ligger Pik Bube.

Avkommor

Ferentino af Ekeby  hingst f-10, e Firenze 1174, klass 1 som föl 47p, såld till Susanna Kiesel, Sundbyberg
Corinth af Ekeby  sto f-21/5 2011, e Firenze 1174
Casablanca af Ekeby  sto f-20/5 2012, e Blue Hors Don Romantic DVH 801


Följ oss på Facebook