Hem > Våra Hästar > Avelsston > Ginella

Ginella
Kön Sto
Född: 1998
Mankhöjd:
e: Don Gregory
u: Eleta e Rubinsein I
Hela stamtavlan: http://www.allbreedpedigree.com/ginella11

Ginella är ett ädelt och högställt oldenburgarsto av lite mindre modell. Hon har tre bra gångarter och ett helt underbart temperament. Hon är uppfödd hos Hans Francksen i Butjadingen, Tyskland och kom till Sverige i början av 2003. Ginella har varit i avel sedan hon var 3 år och har därför inte hunnit få egna prestationer.

Vi köpte Ginella i januari 2007 från Stuteri Lindevik i Linköping, då var hon dräktig med Kennedy 1119.

Ginella har hittills fått sju föl, var av sex finns i Sverige, den äldsta av dessa Gillenia, e Fürst Heinrich, fick dressyrdiplom med 50p på treårstestet 2007. Ginza e Gigolo tävlar dressyr med placeringar i regional LA. Övriga avkommor är ännu unga.

Ginella stambokfördes med klass 1 2009. 2010 höjdes hon till A-premierad.

Ginella är av bästa Tyska dressyrstam och kommer ur en mycket stark stolinje, hennes mamma Eleta är helsyster till de både i avel och i sporten mkt framgångsrika dressyrhingstarna Rohdiamant och Royal Diamond. Rohdiamant har lämnat 42 godkända söner och klassas som en stämpelhingst. Lillebror Royal Diamond är inte så mkt sämre han, båda dessa hingstar är även godkända i Sverige, Royal Diamond togs i flera år in av Flyinge. Mormor Elektia V är ELIT-premierad, denna stofamilj har varit framgångsrik i Oldenburg i över 70 år.

Pappa Don Gregory är efter legenden Donerhall ue Graphit e Grande. Han har själv segrar i Gran Prix dressyr. Han har lämnat ett fler tal godkända hingstar, bland dessa kan nämnas Don Charly 1052, ue Inschallah, som under Minna Telde haft stora framgångar på dressyrbanorna. Don Davidoff som blev dubbel Bundeschampionatvinnare, som tre och femåring, samt som vann unghäst VM för 5åringar 2002. Kombinationen Don Gregory - Rubinstein har visat sig vara väldigt gångbar, förutom Don Davidoff så kommer även den godkända hingsten Don Ruto samt flertal framgångsrika auktions hästar ur just denna kombination som även Ginella har.

Morfar Rubinstein I efter Rosenkavalier - Angelo xx är en legend med ett stort antal godkända söner och framgångsrika avkommor.

Mormors far Inschallah x är en franskfödd angloarab som haft stort inflytande på den Tyska dressyraveln. Kombinationen Rubinstein I - Inschallah ses som en riktig "Golden cross" i Tyskland, alltså en ytterst lyckosam kombination.

Mer om pappa Don Gregory och morbröderna Rohdiamant och Royal Diamond går att läsa på Gestuet Vorwerks hemsida.

Avkommor (svenskfödda)

Gillenia  sto f-03 e Fürst Heinrich, Uppfödd av Stuteri Lindevik, 50p och gångartsdiplom samt 46p och klass 1 i hoppning vid 3-årstestet, avelssto
Ginza  sto f-04 e Gigolo, uppfödd av Stuteri Lindevik, tävlar LA dressyr
Gillmore  hingst f-05 e Gigolo, uppfödd av Stuteri Lindevik
Gelina af Ekeby  sto f 3/6-07, e Kennedy 1119, såld till Catarina och Svante Actins, Nora
Gizella af Ekeby  sto f 20/3-09, e Okeanos 1097, såld till Enelunds Gård i Lövestad, Skåne
Highlight af Ekeby  hingst f 7/4-10, e Highcruiser 1135, TILL SALU
Bellmondo af Ekeby  hingst f 14/4-11, e Bellagio 1195, TILL SALU


Följ oss på Facebook