Hem > Våra Hästar > Avelsston > Weissfee

Weissfee II 26618
Kön Sto
Född: 1994
Mankhöjd: 167 cm
e: Plaisir D'amour
u: Weissfee e Akzent II
Staatsprämie, ELIT-Oldenburg
Hela stamtavlan: http://www.allbreedpedigree.com/weissfee+ii

Weissfee II är stallets stora svarta skönhet. Hon är störst i stallet med sina närmare 170 cm, och precis lika snäll som hon är stor! Hon är lugnet själv i alla lägen vilken även hennes avkommor ärver. Ledarsto här hemma. Hon är uppfödd av Egon Barre, Stadland, Tyskland och såldes till Sverige på Oldenburgs 58e Elitauktion i Vechta april 2003.

Vi köpte Weissfee tillsammans med Ginella från Stuteri Lindevik i januari 2007 då de minskade ner sin avelsverksamhet. Hon stod dock kvar i Linköping som seminerades med Channon 1082 innan hon kom hem till oss i juli 2007.

Weissfee började sin karriär med att gå bruksprov för ston som 3-åring där hon erhöll titeln Staatsprämie (diplom). Som 4-åring fick hon sin första avkomma Weissdorn e Donnerhall. Hur många fler avkommor hon har i Tyskland vet vi i dagsläget inte. Redan som 5-åring, 1999, belönades hon med titeln ELITESTUTE.

Hennes första svenska avkomma, Weissie född 2003 e De Niro fick 50 p som föl och följde sedan upp det med 47 p och dressyrdiplom som 3-åring. Weissie har sedan fått 2 föl men är nu åter i träning, ägdes tidigare av landslagsryttaren Stefan Jansson www.stefandressage.se

Hos oss har hon hittills bara fått en avkomma, Charmör av Ekeby född -08 e Channon. Hon var dräktig på 90-dygn med Trakenerhingsten Herzendieb men förlorade det fölet vintern/våren 2009. Efter det kom hon inte i fas med hormonerna och hade ingen riktigt brunst under betäckningssäsongen 2009. 2010 var hon dräktig med Lingh på 30-dygn, men på 90 var hon tyvärr tom. Vi gör ett sista försök att få henne dräktig i år, vill gärna ha ett stoföl efter henne.

Weissfees helsyster Weissenau har lämnat den godkända hingsten D'amour http://www.exclusiveequines.com.au/a_j/d'amour.htm , född -99 e Dream of Heidelberg. Han är godkänd i Sachsen, Brandenburg-Anhalt och Oldenburg. Kom trea i Bundeschampionatet 2004 och tävlar nu GP med Christian Flamm.

Weissfee kommer ur en av Oldenburgs mest kända stofamiljer Weissena http://www.paardenfokken.nl/family.php?horseid=277181, denna familjs har lämnat ett stort antal godkända hingstar, framgångsrika tävlingshästar och auktionshästar. Mest känd i Sverige ur denna linje är A-premierade Good Future 741 som är morfar till vår Nouvelle. Good Future och Weissfee har samma mormors mor, Weissena IV e Chronos.

Weissfees mamma är själv Staatsprämie och har förutom Weissfee och hennes helsyster lämnat ytterligare två avkommor som båda belönats med Staatsprämie, Weissgold II född -91 e Inselfurst (även ELIT) och Weissena´s Furstin född -02 e Furst Heinrich.

Även mormor Weissgold är Staatsprämie. Hon har lämnat Felicita e Figaro som är Staatsprämie och mamma till Dartagnan e Duntroon som är godkänd i Oldenburg och Hannover.

Weissfees pappa Plasir d'Amour e Pik Bube I har själv tävlat framgångsrikt i internationell dressyr. Han ingick i Schweiziska laget i VM i Rom 1998. Han är godkänd i Oldenburg, Hannoveraner, Westfalen, Bayern och Baden-Würtemberg. Han har lämnat Pierrot Royal som är godkänd i Baden-Würtemberg.

Morfar Akzent II e Absatz räknas som en av Tysklands främsta "ridarhetsförbättrare" och har lämnat ett stort antal framgångsrika avkommor och godkända hingstar. Ligger även som morfar till De Niro.

Avkommor (svenskfödda)

Weissie  sto, f-03 e De Niro, 50p som föl, 47p och gångartsdiplom som 3-åring. Uppfödd av Stuteri Lindevik
Weiss  sto, f-05 e Sir Schölling, 44p som 3-åring. Uppfödd av Stuteri Lindevik
Wie  sto, f-06 e Black Coffee. Uppfödd av Stuteri Lindevik
Charmör af Ekeby  hingst, f-08 e Channon, TILL SALU


Följ oss på Facebook